CBMSTUFF FORUM
Still connected after ATZ - Printable Version

+- CBMSTUFF FORUM (https://www.cbmstuff.com/forum)
+-- Forum: CBMSTUFF PRODUCTS (https://www.cbmstuff.com/forum/forumdisplay.php?fid=1)
+--- Forum: WiModem232 (https://www.cbmstuff.com/forum/forumdisplay.php?fid=79)
+--- Thread: Still connected after ATZ (/showthread.php?tid=622)



Still connected after ATZ - brooknet - 04-29-2019

Hi,

I'm using a WiModem232 with a Tandy 102 (simple TELCOM app) on the client side.  I noticed that after you make a connection with ATDT/ATDP and go back to command mode (with +++), the connection is not dropped on an ATZ.  With all modems that I've used, ATZ causes a hang-up but with WiModem232, you can do ATO after an ATZ reset, and it resumes the connection.  I wonder, is this intentional?  It could be useful for software that repeatedly issues ATZ commands.

Thanks, from Lex.

P.S. I've enabled notifications now, so I should respond a bit more quickly than I did last time (1-and-a-half months.. sigh..). :-)


RE: Still connected after ATZ - admin - 04-29-2019

ATZ does not hang up the modem when in command mode. You need to use ATH.


RE: Still connected after ATZ - brooknet - 04-30-2019

(04-29-2019, 11:02 PM)admin Wrote: ATZ does not hang up the modem when in command mode.  You need to use ATH.

Ah, okay.  I'll make sure that I do that.  I also use my WiModem232 on an Amstrad PPC640 and that always issues an ATH after quitting the terminal screen - it's only in cases when I'm typing commands manually that I sometimes forget it.

Lex.